Whitepaper: Hoe het uitbesteden van fulfilment kan leiden tot meer omzet. 

Nieuwe samenwerking met 50five Group

“Oosterberg heeft haar logistieke processen goed voor elkaar én kan gemakkelijk opschalen”

 

50five Group specialiseert zich in laadoplossingen voor elektrische voertuigen en klimaatoplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Het ‘groene’ installatietechnische bedrijf past goed bij de duurzame missie van Koninklijke Oosterberg. We zijn dan ook blij om 50five bij Oosterberg te mogen verwelkomen.

 

50five startte vijf jaar geleden als webshop voor smart home producten. Ruim een jaar geleden ging het bedrijf als pilot aan de slag met de levering en installatie van laadpaaloplossingen. “Dit ging direct goed”, vertelt Paul Haex, Manager Purchasing & Contacting. “We startten met één tot twee laadpalen per week, maar dit werden er al snel zeventig. Ondertussen nam de concurrentie op het gebied van smart home toe. We maakten daarom de keuze om ons per 1 februari 2021 enkel nog op laadpaaloplossingen te richten. Dit betekende dat onze bedrijfsprocessen flink op de schop moesten. Zo ook ons logistieke proces.”

 

Eenvoudig opschalen

“De partij die ons fulfilment deed, was vooral ingericht voor parcel shipment en veel minder  op een product als laadpalen. Bovendien wilden we graag samenwerken met een partner die haar logistieke processen goed voor elkaar heeft én gemakkelijk kan opschalen. Inmiddels leveren we namelijk ruim meer dan honderd laadpalen per week en we zullen snel verder groeien. Oosterberg biedt de logistieke diensten waarnaar wij zochten. Daarbij verkoopt de groothandel ook de materialen die we nodig hebben, zodat we deze gelijk mee kunnen leveren. Die combinatie van logistieke diensten met inkoop bij de groothandel in één distributieoplossing is voor ons ideaal.”

Meer controle

De afgelopen periode zetten Oosterberg en 50five in drie maanden tijd de nieuwe samenwerking op. Haex: “Dit ging zoals verwacht met horten en stoten. Het is niet eenvoudig om een lopend proces van de ene naar de andere partij over te brengen. Bovendien moesten ook de installateurs wennen aan de nieuwe wijze waarop we de laadpalen naar hen versturen. Inmiddels werken we ruim een maand succesvol op de nieuwe manier. We zien nu al de voordelen hiervan. Zo hebben we meer controle over de voorraad, het logistieke proces en uiteindelijk ook over de financiële stroom.”

Warm bad

“Oosterberg is een hele open en informele organisatie. Vanaf het eerste contact voelde het alsof we in een warm bad terechtkwamen. De samenwerking is hierdoor heel erg prettig. Een andere reden om met Oosterberg in zee te gaan, is dat de groothandel afhaalpunten in heel Nederland heeft waar wij producten kunnen laten leveren. Dit kunnen maar heel weinig andere partijen en is voor ons heel fijn. De komende periode bekijken we de mogelijkheid om in het buitenland te leveren. 50five groeit namelijk ook hard in België en wil zich in de toekomst op nog meer landen richten. Deze stappen willen we graag samen met Oosterberg onderzoeken.”