Whitepaper: Hoe het uitbesteden van fulfilment kan leiden tot meer omzet. 

Geslaagde samenwerking met webshop DrankKoning

“Oosterberg kreeg niet voor niets het predicaat ‘Koninklijk’”

 

DrankKoning is een unieke webshop met het breedste assortiment drankspellen, -gadgets en bartools van Nederland. De webshop zocht een ervaren partij waar zij op kan rekenen voor de verzending van pakketten. Eigenaar Stan ten Haaft: “Oosterberg is een partner waar je op kunt bouwen. Het bedrijf kreeg niet voor niets het predicaat ‘Koninklijk’. Ik ben erg blij met de samenwerking.”

 Ten Haaft vertelt: “In 2018 ben ik DrankKoning begonnen, om in te spelen op de behoefte in de markt aan American cups. Ik begon de webshop als hobbyproject tijdens mijn opleiding Commercieel Management. Maar al snel liep deze zo goed dat ik het assortiment heb uitgebreid met drankspellen, -gadgets en bartools. Toen ik zoveel orders binnenkreeg dat het niet meer mogelijk was om deze zelf vanuit huis te versturen, ben ik dit gaan uitbesteden.”

Snelle levering

DrankKoning onderscheidt zich door kennis van de doelgroep, een uniek assortiment en een snelle levering. De webshop kreeg inmiddels meer dan duizend reviews met een gemiddelde beoordeling van een 9,1. “Veel van deze reviews gaan over de snelle levering van pakketten”, vertelt Ten Haaft. “Dit is voor mij dan ook een belangrijk aandachtspunt. Als grote logistiek dienstverlener heeft Oosterberg een voorrangspositie bij verzenders. Dat is voor DrankKoning erg prettig. Mede daardoor maakte ik begin dit jaar de overstap naar Oosterberg.”

Korte lijnen

“Hoewel ik pas enkele maanden samenwerk met Oosterberg, voelt dit erg vertrouwd. Er is een goede klik tussen onze bedrijven en de lijnen zijn kort. We hebben bijvoorbeeld standaard wekelijks even contact. Na wat opstartproblemen omdat de koppeling met de webshop nog ontwikkeld moest worden, loopt het proces inmiddels goed. Het voordeel hiervan was bovendien dat ik mee kon denken over deze koppeling, zodat deze nu helemaal naar wens is.”

Robotmagazijn

“De samenwerking met Oosterberg heeft naast de mogelijkheid om snel te verzenden nog diverse andere voordelen. Zo heeft het bedrijf een robotmagazijn, waardoor er nauwelijks fouten worden gemaakt. Ook heeft Oosterberg een automatische dozensnijder, waardoor de dozen altijd het juiste formaat hebben. Vanuit milieuoogpunt vind ik dit heel prettig. Oosterberg heeft daarnaast zelf veel ervaring in de rol van groothandel en een eigen netwerk dat eventueel ingezet kan worden. Dat biedt extra zekerheid.”

Veel plannen

“De komende tijd wil DrankKoning haar logistieke proces nog verder automatiseren. Hierover ben ik al met Oosterberg in gesprek. De eerste stap hierbij is het automatiseren van de aansluiting op de inkoop. Ook bespreek ik de mogelijkheid om in de toekomst drank te gaan verzenden als uitbreiding op het assortiment, evenals mogelijkheden om bestellingen in te pakken of een persoonlijk kaartje toe te voegen. Je ziet: plannen zijn er genoeg.”