Whitepaper: Hoe het uitbesteden van fulfilment kan leiden tot meer omzet. 

Logistiek uitbesteden met een goede kwaliteit en goede klantreviews

juli 5, 2022

Overweegt jouw organisatie haar logistiek uit te besteden, maar wil je niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit die jij biedt en de goede klantreviews die je ontvangt? Het is logisch dat het uitbesteden van je logistieke proces als een spannende stap voelt. Het loslaten van jouw grip op dit proces is niet gemakkelijk, maar kan tegelijkertijd ook veel opleveren. In deze blog lees je hoe je jouw logistiek kunt uitbesteden met een net zo goede of zelfs betere kwaliteit en dito klantreviews.

Er zijn veel logistieke aanbieders waar je uit kunt kiezen en zij hebben allemaal een verschillende prijs en kwaliteit. Vanzelfsprekend wil jij de kosten laag houden. Maar let er hierbij wel op dat je kijkt naar de goedkoopste totale kosten en niet enkel naar het goedkoopste tarief. Een goede kwaliteit zorgt uiteindelijk voor lagere kosten. Daarnaast zorgt een goede kwaliteit voor een betere klantbeleving en goede klantreviews. Niet de prijs, maar de kwaliteit is dus het belangrijkste argument voor het uitbesteden van jouw logistiek.

Hoe vind jij nu die betrouwbare partner die jou een goede kwaliteit kan leveren?

Geautomatiseerde processen

Werk samen met bedrijven die hun processen hebben geautomatiseerd. De reden hiervoor is heel simpel: wat automatisch gaat, kan niet fout gaan. Een geautomatiseerd proces zorgt voor de meest consistente manier van werken.

  • Bij de automatisering van processen gaat het enerzijds om de interface; de integratie tussen jouw klantsysteem en het systeem van jouw logistieke dienstverlener. Goede koppelingen, plug-ins en soms ook apps zijn hierbij onmisbaar.
  • Daarnaast kun je denken aan automatisering op het gebied van orderverwerking. Hierbij gaat het om het picken en packen van orders.
  1.  De kwaliteit van automatisch orders verzamelen is veel hoger dan die van het handmatig verzamelen van orders. De kans op fouten is hier kleiner.
  2. Op het gebied van packing kun je denken aan een goede verpakking en aan het kwalitatief goed verpakken van orders, zodat deze perfect aankomen bij jouw klant. Bij Oosterberg werken we bijvoorbeeld met een insnijmachine die zorgt voor een precies passende doos. De verpakking is hierdoor compact, er is geen opvulling nodig en geen kans op beschadigingen door schuiven of rammelen in de doos. Een belangrijk voordeel voor de klant.

Een betrouwbare partner

Kies voor een betrouwbare partner in opslag en transport. Om te bepalen of een logistiek dienstverlener betrouwbaar is, kun je bijvoorbeeld kijken naar de staat van het magazijn en onderzoeken of een bedrijf werkt met a- of b-merk transporteurs. A-merk transporteurs zijn wat duurder, maar leveren wel een betere kwaliteit.

Een goede afterservice

Hoe goed een logistiek proces ook is ingericht: er kan altijd een onduidelijkheid ontstaan of iets misgaan. In dit geval is een goede afterservice heel belangrijk. Ook op dit vlak is er veel verschil tussen logistiek dienstverleners. Waar je bij het ene bedrijf vier keer wordt doorverbonden en vervolgens nooit meer iets hoort over jouw klacht, wordt deze bij de ander direct goed opgelost. Ook dit is dus belangrijk om vooraf te onderzoeken.

Overweeg je jouw logistiek uit te besteden maar vind je het lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt? Doe dan onze logistieke scan. Hiermee heb je binnen 30 minuten een gepersonaliseerd overzicht van de mogelijkheden. En onze laatste tip: kies bij twijfel in eerste instantie voor de beste kwaliteit. Zo zorg je voor de beste klantbeleving qua kosten en performance. Wanneer zaken toch niet nodig zijn kun je altijd gaan downsizen.

Doe de BehoefteCheck