Whitepaper: Hoe het uitbesteden van fulfilment kan leiden tot meer omzet. 

De vijf belangrijkste voordelen voor het uitbesteden van logistiek

December, 2022

Het moment dat je de logistiek voor jouw bedrijf gaat uitbesteden, is een belangrijk moment. Je geeft zaken uit handen, je investeert in professionaliteit. Een beslissing dus die goed doordacht moet zijn. Toch is de keuze, als je eenmaal een bepaalde grootte hebt bereikt, niet heel moeilijk. Het uitbesteden van logistiek brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Financieel, procesmatig, maar vooral ook op het gebied van rust in je hoofd en in de organisatie. Wij zetten de vijf grootste voordelen voor je op een rijtje.

1. Rust!

Misschien wel het allerbelangrijkste voordeel: rust in de tent. Wanneer je je logistiek uitbesteedt, weet je zeker dat alles goed geregeld is en hoef je zelf nergens meer naar om te kijken. Nooit meer iemand nodig die halsoverkop moet bijspringen met het inpakken van bestellingen of een vergeten pakketje weg moet brengen, geen stress meer door materialen die op of onvindbaar zijn of een verpakkingsmachine die vastloopt. Jij kunt gewoon doen waar je waar je goed in bent. Wel zo effectief.

2. Flexibiliteit

Nog een groot voordeel bij uitbestede logistiek: je bent flexibel in je aanbod en bedrijfsvoering. Je kunt waar nodig eenvoudig op- en afschalen, zonder dat je zelf direct je magazijn helemaal moet verbouwen, extra ruimte moet zoeken of extra mensen moet aannemen of wegsturen.

3. Ruimte

Een voor de hand liggende, maar oh zo logische: je hoeft geen eigen magazijn in te richten, dus je houdt ruimte over. Of als je alleen een kantoor hebt, hoef je geen externe magazijnruimte te gaan zoeken. Makkelijk toch?

4. Verlegd risico

Pakketje niet aangekomen, stuk of verkeerd geleverd? Niet jouw probleem! Als je logistiek hebt uitbesteed, verleg je het operationele en financiële risico naar de logistiek dienstverlener.

5. Kwaliteit

Ieder zijn vak en dat geldt dus ook voor een logistiek dienstverlener. Jij doet waar jij goed in bent, wij doen waar wij goed in zijn. Wanneer je de logistiek uitbesteedt, kun je er van op aan dat dat op een professionele manier gebeurt. De dienstverlener heeft logistiek als corebusiness en doet de hele dag niks anders. Zo’n bedrijf weet dus precies wat werkt en wat niet werkt, alle processen zijn optimaal ingericht om jouw eindklanten goed te kunnen bedienen.

6. Financieel voordeel

Oké, een bonusvoordeel dan. De kans is namelijk groot dat jouw logistiek dienstverlener het goedkoper kan dan dat jij zelf zou kunnen. Het magazijn, de processen, het personeel, alles is al in huis en kan efficiënt verdeeld worden over de verschillende klanten. Dat is altijd goedkoper dan wanneer je zelf mensen aan moet nemen en een compleet magazijn moet inrichten. Je betaalt een vast bedrag voor je logistieke processen en weet precies waar je aan toe bent. Zonder verborgen kosten, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van het magazijn, te laat komen van medewerkers of het inventariseren van de voorraad.

Natuurlijk staat voorop dat je de logistiek pas uit gaat besteden wanneer het nodig en rendabel is. Je moet dus een bepaalde hoeveelheid orders hebben die dagelijks afgehandeld moeten worden. Waar dat omslagpunt voor jou precies ligt, kunnen we samen bepalen. Benieuwd? Neem even contact met ons op, we denken graag met je mee.

Doe de BehoefteCheck