Groothandel Oosterberg levert logistieke dienstverlening aan derden

Nieuw businessmodel:

september 22, 2020

KenterNieuw: Logistieke dienstverlening aan derden

Kenter koopt haar elektrotechnisch materialen bij Oosterberg. Daarnaast verzorgt Oosterberg nu ook de gehele logistiek rondom de materialen (die in eigendom van Kenter blijven). Er zijn hierbij ook klant specifieke processen opgezet, zoals werken met serienummers van leverancier tot eindgebruiker, retourprocessen en afvalstromen. De grootste uitdaging was deze klant specifieke wensen te vertalen naar Oosterberg standaarden en het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Met behulp van vergaande IT-koppelingen tussen de twee bedrijven is dat succesvol volbracht.

KenterGroeiende behoefte

Oosterberg voorziet hiermee in een groeiende behoefte aan dergelijke hybride oplossingen in de bouw en installatiewereld. Hierin wordt de rol van ketenintegratie en het samenvoegen van verschillende bouwstromen steeds belangrijker. Niet alleen vanuit een bedrijfseconomisch oogpunt, maar ook gezien de ontwikkelingen rondom milieu-eisen als BREAAM-bouwen en carbon footprint reductie.

Over Oosterberg

Oosterberg is een succesvolle en snel groeiende, ISO-gecertificeerde elektrotechnische groothandel. Naast de verkoop van een breed assortiment elektrotechnische artikelen bieden zij toegevoegde waarde met een uitgebreid pakket aan diensten en maatwerkoplossingen. Het familiebedrijf bestaat bijna 125 jaar en heeft 300 medewerkers en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor van Oosterberg staat in Zutphen en in Apeldoorn bevindt zich het 16.000m2 grote centrale distributiecentrum. Oosterberg faciliteert uw activiteiten in de elektrotechniek optimaal, zodat u kunt doen waar u goed in bent.

Terug naar Nieuws